El nou símbol d´ accessibilitat va ser dissenyat per la Unitat de Disseny Gràfic del Departament d´informació Pública de Nacions Unides a Nova York requerit per la Divisió de Reunions i Publicacions del Departament de l’Assemblea General i de Gestió de Conferències de Nacions Unides i que en el successiu es denominarà “Logotip d’Accessibilitat”.

La rellevància global d´aquest logotip es transmet a través d´un cercle, amb una figura simètrica connectada per representar l’harmonia entre els éssers humans en societat. Aquesta figura humana universal amb els braços oberts simbolitza la inclusió de totes les persones amb qualsevol nivell de capacitat a qualsevol part.

El logotip d´ Accessibilitat va esta creat per el seu ús en productes d´informació pública impresos i electrònics per crear consciencia sobre els problemes relacionats amb la discapacitat, i pot ser utilitzat per simbolitzar productes, llocs i tot el que sigui per a persones amb discapacitat o accessible.

El logotip d’Accessibilitat va ser creat per representar l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat. Això inclou l´accessibilitat a la informació, serveis, tecnologies de comunicació, així com l’accés físic. El logotip simbolitza l´esperança i la igualtat d’accés per a tots.

El logotip d´Accessibilitat va ser revisat i seleccionat per grups de debat (“focus groups”) sobre Accessibilitat en col·laboració amb el Grup de Treball Inter departamental sobre Accessibilitat de la Secretaria de les Nacions Unides. El grup està format per organitzacions destacades de la societat civil, incloses organitzacions de persones amb discapacitat.

El logotip d´ Accessibilitat es neutral e imparcial. L´ ús del logo no implica un recolzament de les Nacions Unides o de la Secretaria de les Nacions Unides.

logo-accesibilidad

Publicat per Naciones Unidas
Tradüit per Pleno Acceso